Einde dienstverband vakantiedagen
Aan het einde van jouw dienstverband dient een eindafrekening plaats te vinden. Het maakt hierbij niet uit of je bent ontslagen of dat je zelf ontslag neemt. Je hebt onder andere nog recht op de door jou opgebouwde vakantiedagen en vakantiegeld.
Vakantiedagen opnemen of laten uitbetalen?
Gedurende jouw dienstverband bij een bedrijf bouw je vakantiedagen op. Normaal gesproken neem je deze op wanneer jij vakantie wilt. Op het moment dat je ontslag neemt, of ontslag krijgt, kan het echter zo zijn dat je nog enkele vakantiedagen te goed hebt. Het zou zonde zijn als deze verloren gaan. Je kunt deze dagen in overleg alsnog opnemen, met als gevolg dat je aan het einde van jouw dienstverband ‘eerder vrij bent’. Dit moet wel redelijk zijn ten opzichte van de te verrichten werkzaamheden. Je kunt er echter ook voor kiezen om de vakantiedagen uit te laten betalen. Als je de dagen niet opneemt, is jouw werkgever ook verplicht om ze uit te betalen.
Wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen
De wettelijke vakantiedagen zijn in ieder geval 4 keer het aantal wekelijkse werkdagen. Als je dus 5 dagen per week werkt, heb je recht op minstens 20 vakantiedagen per jaar. Naast deze wettelijke vakantiedagen heb je wellicht ook recht op bovenwettelijke vakantiedagen. Deze zijn vastgelegd in de CAO die op jou van toepassing is. Het laten uitbetalen van vakantiedagen geldt voor zowel de wettelijke als de bovenwettelijke vakantiedagen.
Vakantiegeld
Naast de uitbetaling van vakantiedagen, heb je ook recht op uitbetaling van vakantiegeld. Ook dit bouw je jaarlijks op. Het vakantiegeld wordt normaal gesproken elk jaar in mei uitgekeerd. Wanneer jouw dienstverband eindigt, heb je recht op uitbetaling van het vakantiegeld naar rato van het aantal maanden dat je in dat jaar hebt gewerkt.
Onze werkwijze
Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.
Advies
Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.
Onderhandelen
Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.
Overeenkomst
Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.
Neem direct contact met ons op
Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen
antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.
Wij bellen jou
Rustig overleggen zodra het jou uitkomt
Stuur ons een berichtNog dezelfde dag contact
Of stuur ons een bericht via e-mail