De opzegtermijnen van een uitzendovereenkomst wijken af van de gewone arbeidsovereenkomst. De opzegtermijn is afhankelijk van in welke fase je je bevindt.

Zelf ontslag nemen

Wanneer je zelf jouw uitzendovereenkomst wilt opzeggen, moet je rekening houden met de fase waarin je zit. Voor fase A (eerste 78 weken) geldt dat er geen opzegtermijn is, maar dat je opzegt met onmiddellijke ingang. Je meldt dit wel minstens 1 dag van tevoren, zodat voor vervanging gezorgd kan worden.

In fase B (en C) zijn de opzegtermijnen afhankelijk van het type uitzendovereenkomst. Bij een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd gelden voor de uitzendkracht de volgende opzegtermijnen:

  • Minder dan 3 maanden in dienst: 7 kalenderdagen opzegtermijn
  • 3 tot 6 maanden in dienst: 14 kalenderdagen opzegtermijn
  • Langer dan 6 maanden in dienst: 28 kalenderdagen opzegtermijn

Als je een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt, geldt een opzegtermijn van 1 maand, tenzij anders overeengekomen in de uitzendovereenkomst.

Ontslag krijgen

Voor het uitzendbureau geldt wel een opzegtermijn (aanzegtermijn) in fase A. Dit zijn enkele dagen, afhankelijk van het aantal gewerkte werken:

  • 0 tot 12 weken: geen opzegtermijn
  • 12 tot 26 weken: 5 dagen opzegtermijn
  • 26 tot 52 weken: 10 dagen opzegtermijn
  • 52 tot 78 weken: 14 dagen opzegtermijn

Voor fase B (en C) gelden andere regels, die weer afhankelijk zijn van het type uitzendovereenkomst. Bij een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd geldt voor het uitzendbureau een opzegtermijn van 1 maand. Ook moet het uitzendbureau een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV.

Bij een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd geldt, net als voor de uitzendkracht, voor het uitzendbureau een opzegtermijn van 1 maand, tenzij anders overeengekomen in de uitzendovereenkomst.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Stuur ons een bericht

Nog dezelfde dag contact